Økologisk i storkjøkken

Bioforsk, Nofima mat og Stiftelsen Ullandhaug økologiske gård samarbeider om å utvikle økologisk mat i storhusholdninger.

Prosjektet KjøkkenØkologi er et resultat av dette.
 
Ulike måter
De tre organisasjonene har arbeidet på ulike måter med økologisk mat i restauranter, offentlige kantiner og med utvikling av produkter tilpasset dette markedet.
 
Eksempler er Stavanger kommune, IKEA, St Olavs Hospital, Forsvaret og en rekke foredlingsbedrifter og produsenter.
 
Offentlig foran
Prosjektet er allerede i gang med å bistå de av landets øko-løft-kommuner som skal arbeide med økologisk mat i skoler, på sykehjem og i lokale serveringsbedrifter.
 
Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen