Dagens rett

Når biffkjøttet havner i en gryte, blir det ekstra godt

Søndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.

Taginen, den klassiske koniske terrakottagryten, spiller en stor rolle i det nordafrikanske kjøkkenet, og du blir forbløffet over den smaksrikdommen og intensiteten maten får når det lages i en tagine.

Dersom du ikke skulle ha en tagine for hånden, kan du selvfølgelig lage denne retten i en vanlig gryte med lokk også.

Prøv oppskriften under selv, så skjønner du raskt hva vi mener.

Andre gode oppskrifter på gryter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Tagine - terracottakokt oksegryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
6 gulrøtter
3 ss olje
1 fedd knust hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
¼ ts safran
2 ts salt
2 dl vann
Skall og saft av en sitron
1 dl sorte oliven
3 ss hakket persille

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

Kjøttet legges så over i en tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes.

Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet.

La alt småkoke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Serveres retten direkte fra taginen sammen med godt brød og gjerne en god couscous ved siden av.

Fristende internasjonale retter

Herlige rykende gryteretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen