Dagens rett

Oksehalesuppe eller suppelapskaus til helgen

Denne klassiske suppen tar litt tid å lage, men resultatet er vel verdt å vente på. Du får selvfølgelig også nydelige drikkeforslag og en noe enklere rett i tillegg.

Rykende varme supper er herlig mat, og hvis du lager en stor porsjon kan du ha suppen over flere dager.

Okeshalesuppe tar jo gjerne litt tid å lage, så for de som har det travelt i helgen har vi også en raskere variant nedenfor.

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

Bli med på et matkurs med Norges beste kokker

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

1 kg oksehale i skiver
2 ss margarin til steking
2 l vann
2 sjalottløk
2 boks hermetiske tomater
1 ss anisfrø
2 ss frisk timian , hakket
2 laurbærblad
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Brun oksehalene i litt olje på høy varme i bunnen av en tykkbunnet gryte (gjerne av jern) til de får en fin stekeskorpe.
 
Stek bare noen oksehaler ad gangen slik at ikke temperaturen faller for mye.
 
Ha alle okehalene i gryten og hell på kaldt vann til det dekker oksehalene.

Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø.
 
Kok opp og la suppen småkoke i to til fire timer.

Smak til med salt og pepper.

Server med poteter eller potetmos ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Suppelapskaus med svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 fedd hvitløk
2 ss margarin eller olje til steking
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
2 pakker dypfryst lapskausblanding
2 ts provencekrydder
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløken og fres den i en kjele med olje. Tilsett svinekjøtt og stek til lys brunt. 

Tilsett buljong/kraft, og la det koke opp.

Ha i grønnsakene og la det koke opp igjen. Tilsett kjøtt og krydder og la det trekke i 5-8 minutter til suppen har blitt litt jevnet. Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller brød.

Lekre lapskauser

Tips: Blir lapskausen for tykk kan du spe med mer kraft.

Flere gode retter med svinekjøtt

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen