Dagens rett

Oksehalesuppe fra Nederland

Denne klassiske suppen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt å vente på!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

1 kg oksehale i skiver
2 ss margarin til steking
2 l vann
2 stk sjalottløk
2 stk boks hermetiske tomater
1 ss anisfrø
2 ss frisk timian , hakket
2 stk laurbærblad
1 ts salt
0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

Brun oksehalene i litt olje på høy varme i bunnen av en tykkbunnet gryte (gjerne av jern) til de får en fin stekeskorpe.
 
Stek bare noen oksehaler ad gangen slik at ikke temperaturen faller for mye.
 
Ha alle okehalene i gryten og hell på kaldt vann til det dekker oksehalene.
Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø.
 
Kok opp og la suppen småkoke i to til fire timer.

Smak til med salt og pepper.

Server med poteter eller potetmos ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen