Øl og vin i samme glass?

På restauranten The Red Hen i Washington DC må du ikke velge øl eller vin. Du kan få begge deler samtidig.

Da Sebastian Zutant, eier og sommelier på The Red Hen, fant ut at mange vinprodusenter heller bort det tanninholdige bunnfallet etter gjæringen, fikk han en ide, i følge wownews.se.  

Øl med vinsmak

Han overtalte to vinproduserende venner i Virginia til å gi fra seg disse drueskallrestene og tok samtidig kontakt med sin ølbryggende venn Jeff Hancock på småskalabryggeriet DC Brau.

Dansk øl med vinøs karakter

Tanken var å blande øl og drueskall og dermed la de siste gi smak til ølet.

På DC Brau blandes nå en porter ale med smak sjokolade med rester av «bordeauxdruer».

- Det gir virkelig en distinkt smak av både øl og vin, smaken er rustikk av plommer og tørkete tranebær, sier Sebastian Zutant.

Øl som smaker pinot noir

DC Brau er ikke det eneste bryggeriet som jobber med «crossover-øl». Dogfish Head Craft Brewey lager eksempelvis en øl med druemost og andre bryggerier prøver seg med lagring i brukte rødvinsfat. Den sveitsiske ønologen Jérôme Rebetez lager øl etter vinprinsipper. Blant annet smaker  BFM Abbaye de Saint Bon-Chien (7711) som en pinot noir.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen