Dagens rett

Pizzaingrediensene har du i kjøleskapet

Denne pizzaen er inspirert av franskmennenes stolthet, tarte flambee. Litt annerledes topping kanskje, men du verden så godt.

Selv om pizzaens hjemland er Italia, finner man en rekke lokale varianter over hele verden, men en av de mest kjente er flammenkeuchen, eller tarte flambée fra Alsace.

Tradisjonelt er den toppet med løk og bacon, men den kan varieres i det uendelige, akkurat som pizza.

Lær mer om pizzabaking her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Annerledespizza med spekeskinke og kremost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

100 g spekeskinke av god kvalitet
1 fersk pizzabunn, rektangulær
100 g kremost med krydder
100 g revet jarlsberg
1 rødløk
 

Fremgangsmåte

Rull/legg pizzadeigen på et stekebrett med bakepapir. Ha på topper av kremost utover pizzadeigen.

Skrell og skjær rødløk i skiver. Fordel det på bunnen. Strø over jarlsbergost.

Legg på skiver av spekeskinke. Stekes på 225 grader i 15 minutter.

Variasjonene er mange i pizzaverdenen. Her har vi droppet tomatsausen til fordel for kremost.

Gode pizzaoppskrifter finner du her

Tips: En versjon av denne pizzaen bare med løvtynn bunn toppet med crème fraîche, ost, løk og bacon, er vanlig å finne i Alsace under navnet flammenküche.

Bruk aller helst en pizzadeig du lager selv, eller så kan du også finne ferdige pizzabunner i butikken.

Hjemmelaget pizza er best - se de gode tipsene her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pizzadeig

Antall porsjoner

4 store pizzaer

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

3 dl lunkent vann
½ pk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).

Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.

Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.

Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.

Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen