Dagens rett

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Pølser er lett å ty til når hverdagsmiddagen skal lages.  Og med det vellet av forskjellige pølsetyper i butikken, kan det aldri bli kjedelig.

Selv den tradisjonelle middagspølsa blir spennende med denne enkle oppskriften.

Flere lekre pølseretter finner du her

Lær mer om pølser her

Her registrerer deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel pølserett med bacon og ost

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 grov kjøttpølse (ring)
150 g blåmuggost
150 g bacon i skiver

Hjemmelaget potetmos

Fremgangsmåte

Lag et snitt ca. 2 cm dypt langs med hele pølseringen. Skjær osten i tykke skiver og legg den i snittet.

Surr bacon rundt pølsa. Legg den i en smurt ildfast form, og stek på 175 grader i ca. 20 minutter til baconet er sprøtt og osten smeltet.

Server med hjemmelaget potetmos og en grønn salat.

Deilige pølseretter

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetmos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

800 gram poteter (10–12 poteter)
Vann til koking
2 dl melk, varm
2 ss smør
Salt og pepper
Hakket persille eller gressløk

Fremgangsmåte

Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.

Hell av vannet og damp potetene tørre.

Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen. Spe med varm melk og smør.

Smak til mosen med salt og pepper. Tilsett hakkede urter helt til slutt.

Flere spenstige potetretter

Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms nye kokebok  Hellstrøm Jr - vinner i Beste norske kokebok 2012 .

Les mer om boken her

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen