Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best

Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør.

Fiskekaker og annenn fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelagete og den som er beregnet på lang oppbevaring.

Lær å lage fiskematen selv

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

500-600 g seifilet, uten skinn og ben
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hakket gressløk
½ ts pepper
ca. 1 dl melk
smør/margarin og olje til steking

Stuede gulrøtter og sukkererter:
2 store gulrøtter
100 g sukkererter
2 dl vann
½ ts salt
1 ss hvetemel
1 dl matfløte

Fremgangsmåte

Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.

Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melken litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet.

Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.

Stuede grønnsaker:
Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Kok det opp. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4--5 min. tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.

Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.

Seikarbonader kan også serveres i brød som hamburger med salat, tomatskiver, sylteagurk og rødbeter.

Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok. Har du dårlig tid kan du også benytte deg av ferdiglagde fiskekaker, men de hjemmelagde smaker selvfølgelig aller best.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen