Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper fest selv midt i uka.

Laks tåler ganske sterke smaker slik som i denne oppskriften. Om du ikke er helt med på forslaget i oppskriften, kan du godt prøve med egne favoritter. Hva med karri eller sitrontimian?

Flere fristende lakseretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g laksefilet uten bein med skinn
Krydderblanding til fisk eller annet krydder (f. eks. taco-krydder)
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
2- 3 sjalottløk
2 - 3 nypoteter eller mandelpoteter
1 stor skive kålrot
2 gulrøtter
1 skive sellerirot
1 liten persillerot
½ dl olivenolje
½ dl grønnsakbuljong
1 ts sitronsaft
½ finhakket rød chili
1 ts frisk revet ingefærrot
1 ts sukker

Fremgangsmåte

Ovnsbakte rotgrønnsaker:
Rens sjalottløkene og del dem i to, eventuelt tre deler.

Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del dem i to og deretter i to eller i båter. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller like store biter.

Bland alle grønnsakene sammen og ha dem over i en smurt langpanne eller ildfast form.

Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, ingefær og chili og hell væsken over grønnsakene.

Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.

Fisken:
Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.

Stek fisken over middels høy varme i litt olje i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter. Snu og stek ett minutt på den andre siden.

Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.

Flere lakseretter finner du her

Alternativ: Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene.

Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.

Alt du trenger å vite om laks

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen