Dagens rett

Olympens biff tartar

Det er bare en ting å si om denne klassiske oppskriften - helt rått. Stort bedre blir det ikke.

Tartaren er en klassiker som aldri vil gå av moten. Denne oppskriften kommer fra en av Oslos mest tradisjonsrike restauranter som i 2007 gjenoppstod i ny prakt - Olympen.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Olympens biff tartar

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g skrapet oksefilet
4 eggeplommer
100 g kapers
100 g rødbeter i terninger
100 g finkuttet rødløk
40 g sort lodderogn
salt og pepper
4 skiver rugbrød
20 g reven pepperrot

Fremgangsmåte

Legg rugbrødet på tallerkenen, ha på 100 g tartarkjøtt per porsjon.

Legg eggeplommen i midten, og ha rødbeter, rødløk, lodderogn og kapers i en ring rundt.

Strø over reven pepperrot, salt og pepper.

Tips: Dersom du ikke får skrapet oksekjøtt kan du bruke en god karbonadedeig til tartaren.

Les mer om Olympen i denne artikkelen

Sendt inn av

Foto: Marte Garmann Johnsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen