Dagens rett

Oncorhynchus Pizza

Denne lørdagen får du muligheten til å lage deg en ekte vinnerpizza! Oppskriften du her får vant nemlig NM i Sjømatpizza under Gladmatfestivalen 2004 i Stavanger tidligere i høst. Det er Odd Hagenes som har komponert den lekre sjømatpizzaen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Oncorhynchus Pizza

Ingredienser

Pizzadeig:
20 g gjær
2 ts havsalt
1 ss olivenolje extra virgin
3 dl vann
8 dl hvetemel + 1dl

Sauser:
1 stk tomatboks
2 ss tomatpure
1 ts brunt sukker
2 dl kyllingkraft
1 stk hvitløksbåt
1 ss limesaft
2 ts tørket timian
1 ts tørket oregano

2 stk eggeplommer
1 stk ansjosfilet
2 stk hvitløksbåt
1 ts Worcestershire-sauce
3 dl oliven olje extra virgin
litt sitronsaft

Ost:
3 dl reven cheddar
150 g reven fersk mozzarella

Topping:
120 g laksefilet
40 g røkt laks, finhakket
6 kamskjell (uten kjell)
1 ss hel kummin
1 ss hel sort sennepsfrø
ts chili pulver
litt godt smør
litt havsalt
litt limesaft

Presentasjon:
sort kaviar
graslauk

Condiment:
1 dl creme fraice
1 ss melk
2 stk fersk jalapeno finhakket uten frø eller membran
4 ss fersk koriander finhakket
litt limesaft

Serveres med:
hel sort pepper + kvern
havsalt maldon

Fremgangsmåte

Lag en vanlig elastisk brøddeig (helst med kaldt vann) som hviler i kjøleskap over natten.

Kok den røde sausen i en halv time. Sett sammen den gule sausen på samme vis som man lager majones (dette er en justert ceasarsalat-dressing).

Rør sammen coriandercremaen og sett kaldt. Del deigen i fire emner. Kna og bak ut til forskjellige marine former (fisk, flyndre...). Prikk emnene med en gaffel, smør på de to sausene i kurvede striper, dryss over ost.

Bak pizzene på bakestein 300 C i 4-6 minutter. Rist laks og kamsjell et par minutter i stekepanne sammen med smør og grovknuste kummin, sennep og chili. Ikke igjennomstek. Ta ut pizzaen fra ovnen, skjær laks og kamsjell i skiver og legg på den rykende varme retten. Dander, monter, presenter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen