Oppland til topps

Laget fra Mesna Videregående skole ble Østlandsmestere i kokkekunst.

Med blant annet kremet skogssopp og sprøstekte rømmevafler sikrert laget seg tittelen.
 
- Vi var temmelig sikre på at vi ikke skulle vinne, så da var det ekstra artig når vi fikk førsteplassen, sier Maria Andreassen.
 
Mange gode
- Her møtte vi de aller flinkeste fra alle de andre linjene på Østlandet, så forventningene var lave, sier Kristoffer Bakken..
 
Vinnerlaget besto av Maria Andreassen, Kristoffer Bakken, Eivind Granbu Christensen, Liss Therese Solbakken (Reserve) og lærer Laila Glemmestad.
 
Gode rutiner
I tillegg til et godt sluttprodukt, tror både elevene og læreren at god hygiene og orden var viktig for avgjørelsen.
 
- Nå er jeg bare ekstremt stolt over elevene mine. De hadde klart best orden, og hygienen var helt på topp. Når i tillegg sluttresultatet ble perfekt, og de knapt fikk noe avfall, er det ikke tvil om at seieren var fortjent, sier lærer Laila Glemmestad.
 
Dette serverte mestrene:
Farsert lammerull fra Lillehammer Stabbursmat.
Kremet skogssopp
Glaserte rotgrønnsaker
Fyldig løkstikkesaus
Ovnsbakte mandelpoteter
Delikat multekrem på sprøstekte rømmevafler.
Frisk bringebærmultesorbé.
Krokan av hasselnøtter toppet med sukkerspinn.
 
Konkurransen ble for første gang arrangert i fjor i Sandefjord. I år var det Kokkelauget i Telemark som var hovedarrangør.

Forsiden akkurat nå

Til toppen