Oppskriftens utforming

Slik skal du skrive ned oppskriften:

  1. Sett navn på retten

  2. Beregn råvarer for fire porsjoner

  3. Beskriv retten (kortfattet)

  4. Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller g

  5. Angi antall ingredienser og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig

  6. Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften

  7. Beskriv fremgangsmåte

  8. Beskriv hvordan du vil legge maten på tallerkenen

  9. Gi et drikkeforslag til retten

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)
Her er et eksempel på oppskrift med sei:

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skinn og beinfri seifilet
1 dl olivenolje
2 rød løk i ca 1 cm tykke skiver
1 rød paprika i skiver på langs
1 gul paprika i skiver på langs
1 finhakket hvitløksbåt
6 tomater i ca 1 cm strimler, uten skinn og kjerner
3 ss hakket frisk persille
saft av 1 sitron
3 ss finstrimlet frisk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Dryss salt og pepper på fisken og sett den til side.

Varm olivenolje, ha i løken og surr til den er myk. Ha i paprika og stek ca 5 minutter. Ha i hvitløk og tomater og surr under lokk ca 5 minutter. Rør inn persille og basilikum og smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med olje og legg den i en ildfast form. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter eller til den er ferdig.
Drypp presset sitronsaft over og server med grønnsaksausen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen