Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Kaggestads metode funket. Fire års arbeid har gitt frukter for kokken fra Austevoll.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2015 - 19:50

Ørjan Johannessen sikret seg hjelp av Johan Kaggestad i innspurten foran det 15. Bocuse d’Or. Som også er hans andre forsøk. Etter forrige gang fikk han en femteplass som han ikke var fornøyd med. Men denne gangen satt det virkelig for den hardtarbeidende kokken og hans unge commis, Jimmy Øien.

Les om hvordan Johan Kaggestad hjalp til seier

Til tv2.no sa coach Odd-Ivar Solvold rett etter at det norske teamet hadde levert kjøttretten, at han var 100 prosent fornøyd med smak og 95 prosent fornøyd med presentasjonen.

Ørjan Johannessens begge retter kom i de samme relativt duse fargene, med en og annen fargeklatt.

Her ser du bildene av Ørjan Johannessens seiersmeny:

Sprø fransk bekkørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens formet som et egg.

Perlehøna – både bryst og lår - kom med steinsopp og fennikel. Fritert Gulløye-potet fylt med malt perlehøne og løk og «kledd» med perlehøneskinn. Syltet hvit løk fylt med fennikel og norske epler. Donut fylt med Hokkaido-gresskarpuré, beter og løk. Skorsonerrot bakt i pepperrotsaft og gratinert med sennepskrem. Perlehønereduksjon med estragontilsmakt tapioka og sennepsfrø.

Nummer to i verden

Norge haler nå innpå Frankrike i medaljestatistikken for det uoffisielle kokke-OL.

De tidligere norske gullvinnerne er Bent Stiansen i 1993, Terje Ness i 1999, Charles Tjessem i 2003 og Geir Skeie i 2009.

I år var det faktisk mange kandidater til gullet. Storfavoritten Sverige ble nummer tre og skuffelsen hos Tommy Myllymäki var stor til tross for at han nå er 10.000 euro rikere. Gleden var derimot mye større hos sølvvinner Philip Tessier fra USA som etter dag én av konkurransen var en av de største favorittene.

Det var første gang USA fikk medalje etter å ha deltatt hvert år siden starten. Forskjellen i poeng mellom Ørjan og Philip var bare 9 poeng, men det er mer regelen enn unntaket at det er tett i teten.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her