Dagens rett

Ørret med ris på vietnamesisk vis

Første dagen i februar bringer deg et fiskemåltid. Les opppskriften et par ganger før du setter i gang, for her er det lett å trå feil. Dersom du holder løpet ut vil du nok bli rikelig belønnet i form av en deilig og varm søndagsmiddag. Med fransk chardonnay i glasset attpåtil.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ørret med ris på vietnamesisk vis

Antall porsjoner

4

Ingredienser

300 g ørretfilet
2 dl ris

A:
1 presset hvitløkbåt
2 ts fiskesaus
pepper

B:
4 stk Shimeji sopp, kan erstattes med annen sopp
4 stk Shiitake sopp, kan erstattes med annen sopp
2 ss smør
3 ts fiske saus
pepper

C:
2 ts Soyasaus
2 ts Japanese sake

2 ss finhakket gressløk

Fremgangsmåte

Skyll risen og kok den etter anvisning på pakken.

Skjær ørreten i biter på ca 2 cm og fordel ingrediensene under A på bitene.

B:
Rens soppen, del den i skiver og stek den i smør. Krydre med fiskesaus og pepper.

Stek laksen i smør, tilsett den stekte soppen og bland godt.

Bland ris, laks og sopp forsiktig sammen med ingrediensene under C .

Dryss finhakket gressløk over.

Sendt inn av

Foto: Takashi Okuzumi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen