Dagens rett
Foto: (dolgachov)
Ørret med rotgrønnsaker
Med denne fiskeoppskriften trenger du ikke tenke på grisete fett på steketoppen når fisken skal tilberedes. Her skal nemlig alt inn i ovnen.
Redaksjonen
29 August 2006 - 01:00
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Ørret med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.
- Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket. Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).
- Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet. Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det skal brukes til å koke ris i.
- Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og legg oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over hvitvin, og konjakk, og stek midt i ovn på 180 grader i ca 20 minutter.
- Kok villris (ev. Basmatiris) i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken). Server risen sammen med fisk, grønnsaker og hvitvinssaus.
Her finner du mange deilige retter med ørret
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå