Dagens rett

Ørret med rotgrønnsaker

Med denne fiskeoppskriften trenger du ikke tenke på grisete fett på steketoppen når fisken skal tilberedes. Her skal nemlig alt inn i ovnen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ørret med rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg benfri ørretfilet
1 fedd hvitløk
½ chili
2 sjalottløk (eller ½ gul løk)
1 persillerot
1 sellerirot
1 purre
3 gulrøtter
1 dl tørr hvitvin
1 ss Bache-Gabrielsen XO

villris (til 4 personer, som angitt på pakken)
olivenolje
salt & pepper

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.

Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket. Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).

Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet. Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det skal brukes til å koke ris i.

Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og legg oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over hvitvin, og konjakk, og stek midt i ovn på 225 grader i ca 25-30 minutter.

Kok villris (ev. Basmatiris) i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken). Server risen sammen med fisk, grønnsaker og hvitvinssaus.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen