Dagens rett

Ørret Sashimi

Sashimi er, i motsetning til sushi, et begrep vi hører relativt lite nevnt. Ironisk nok er sashimi den egentlige betegnelsen på rå fisk, mens det er risen i et sushimåltid som er opphavet til navnet "sushi". Vi forvirrer videre og serverer en hvitvin fra Burgund som ikke er basert på chardonnay, men sauvignon blanc.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Sashimi av ørret

Ingredienser

400 g ørret eller laks, midtstykke
1 ss wasabipulver (NB! veldig sterkt!)
2 dl soyasaus
½ glass syltet ingefær i skiver

Fremgangsmåte

Skjær ørreten/laksen i skiver på ca. 1 cm. Bland wasabipulver ut i litt vann, som anvist på pakken.

Slik spiser du Sashimi:
Bland litt wasabi i soyasausen. Dypp ørret/laksebiten wasabi- og soyasausblandingen. Avslutt med en bit syltet ingefær.
 
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen