Dagens rett

Ørretfilet på grillen

Inviter noen venner på lørdagskos. Grillet fisk er virkelig noe du bør få med deg i sommer. Benytt gjerne fiskerist når du griller, da slipper du å skrubbe hele rista etterpå. Vi anbefaler deg å forsøke en deilig eiket hvitvin til fisken.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ørretfilet på grillen

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g ørretfilet, uten bein med skinn
olivenolje eller smeltet smør
1 ts tørket timian
salt og pepper

Grønnsakspyd:
½ squash
1 rød paprika
1 fast eple
små nypoteter eller potetbåter

Tzatsiki:
2 dl naturell yoghurt
1 finhakket hvitløkbåt
1 revet agurk
1 ts salt
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Grill ørretfileten hel eller del den i mindre stykker. Pensle med smeltet smør eller olje og dryss med salt og grovkvernet peppermix. Dryss litt timian på toppen. Legg ørretstykke i en smurt dobbel grillrist og grill den på begge sider.

Grønnsakspyd som tilbehør:
Skjær grønnsakene i biter og træ dem på spyd. Pensle med olje og legg på grillen. Dryss salt og pepper over etter grilling.

Tzatsiki:
Riv agurken grovt og strø ca 1 ts salt over. Bland godt og la stå 1 time. Sil av væsken. Bland agurken med yoghurt og hvitløk. Sil gjerne av væsken i yoghurten med et kaffefilter.

Tips
Midtstykke er fint å grille helt, det har jevn tykkelse slik at hele stykke trenger like mye varme og like lang tid.
Tørket timian kan byttes med små grener frisk timian.

De fleste grønnsaker kan grilles så her kan du bruke det du har.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Apéritifs salatbar

Apéritifs kokebok - laks og ørret

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen