Osa kåret mat i verdensklasse

Mesterkokk Harald Osa kåret mat i verdensklasse under Trøndersk Matfestival.

Festivalen ble arrangert for fjerde gang i forige uke og helg. I forbindelse med det ble det kåret trøndersk mat i verdensklasse.
 
Osa, som var festivalens gjestekokk, stod for kåringen. 
 
Grotteost
Grotteost fra Hitra Gårdsmat, solbærssaft fra Masstua, røkt røye fra Tydalsfisk, kjeks fra Skartnes gard og Ytterøyskinke fra Svin på skogen gikk gjennom nåløyet. 
 
- Det her er utrolig artig for Trøndersk Mat. Harald Osa er en av landets fremste kokker, han har betydd mye for norsk matkultur, sier festivalsjef Vigdis Bolås.
 
Dreven
Osa har vært medlem i det norske kokkelandslaget i mange år og har vært et forbilde for mange kokkespirer. Han fikk kokkeutdannelsen sin ved Fagernes Hotell i Valdres før han flyttet til Frankrike. Der bodde og jobbet han i Auch - en liten by mellom Toulose og Bordeaux. Deretter fortsatte han til Paris.
 
I dag holder han kurs på flere språk. I dag er Harald Osa daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur; en nasjonal satsing for å skape engasjement og samhandling om den norske matgleden.

Forsiden akkurat nå

Til toppen