Oslo vil få slutt på grisefylla på utesteder

Byrådet ser mot Sverige for å slutt på overskjenking.

Det svenske Stad-prosjektet er inspirasjon for Oslo-byrådets nye tiltak «Skjenkevett». Prosjektet har fått ned voldsbruken i Sverige med hele 30 prosent, og byrådet ønsker å få til liknende resultater i Oslo.

- Vi er i gang med en norsk variant av det Stad-prosjektet. Vi ønsker å redusere overskjenking og skjenking av mindreårige, sier Byråd for eldre og sosiale tjenester, Anniken Hauglie, til NRK.

Prosjektet er et samarbeid med Oslo kommune, Oslo-politiet, Helsedirektoratet og utelivsbransjen.

- Noen aktører trenger kanskje å få inndratt skjenkebevilgningen for å forstå alvoret, andre trenger kanskje litt tips og råd på veien. Vi ønsker et godt og tett samarbeid med bransjen, sier Hauglie.

Kommunen har tidligere mottatt kritikk for ikke å inndra nok skjenkebevillinger, men ifølge Hauglie har problemet vært mangelfulle rapporter fra politiet. Grundigere rapporter og mer målrettede skjenkekontroller skal bidra til mindre overskjenking. Det blir imidlertid ikke aktuelt å endre skjenketidene i Oslo med det første, skriver Nettavisen.

Utelivsnæringen i Oslo er positiv til tiltaket, og tror det kan øke bevisstheten til de som serverer alkohol. «Skjenkevett» alene vil imidlertid ikke få slutt på overskjenking og alkoholservering av mindreårige.

Tillitsvalgt i NHO reiseliv i Oslo og Akershus, Espen Holm, mener flere tiltak, som kollektivtrafikk og mer synlig politi, må på plass dersom målsettingen skal nås.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen