Dagens rett

Ost på lun Potetsalat

Sommeren er tiden for enkle retter, gjerne i sammenheng med grilling. Dagens rett er riktignok potetsalat, men ikke i den tradisjonelle formen vi kjenner den - som tilbehør til grillmat. Her får du den nemlig som en ny variant, og et glass pils passer perfekt!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ost på lun Potetsalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g kokte poteter, i skiver
1 rødløk, i tynne ringer

Dressing:
1 ss god eddik, helst balsamico-eddik
1-2 ss olivenolje
½ ts fransk sennep
friske urter
salt og pepper
100 g mozzarellaost eller lettere norvegiaost, revet

Tomatgodt:
8-10 soltørkede tomater i olje
2 hvitløksbåter
Basilikum, frisk

Pynt:
Riccola eller annen salat
Ristet brød

Fremgangsmåte

Ildfast form i stekeovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form.

Bland sammen dressingen og drypp denne over. Strø over ost og stek retten. Rist gjerne brødet i ovnen samtidig, hvis du ikke har brødrister.

Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor til jevn tomatgodt. Server ristet brød med tomatgodt på til den varme potetsalaten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen