Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Har du ikke allerede en favorittoppskrift på ostekake, kan denne fort bli det. For kombinasjonen av myk ostekrem og søt jordbærsmak, er uslåelig. Alle kommer til å elske den.

Du må gjerne prøve en av våre andre ostekaker

Denne gjør seg like godt som dessert som på kakebordet.

Se våre forslag til kakebord

I denne oppskriften er det brukt jordbærgelé, men det er selvfølgelig fullt mulig å velge en annen smak på geléen. Snart er blåbærene modne, og en blå kake vil definitivt vekke oppsikt.

Ostekake med gelélokk

Antall porsjoner

12 stykker

Tilberedningstid

4 og en halv time

Ingredienser

Bunn:
16  digestivekjeks
75 g meierismør, smeltet
2 ts kanel
Fyll:
6 plater gelatin
4 ss kaldt vann
3 dl kremfløte
3 beger (à 200 g) kremost til baking (naturell eller vanilje)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft
1  sitron, finrevet skall av
Gelélokk og pynt
5 dl gelé med jordbærsmak
½ dl friske rips eller andre bær

Fremgangsmåte

Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.

Bunn:
Knus kjeksen, gjerne i en food processor.

Tilsett smeltet smør og kjør til du får en jevn masse.

Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
     
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.

Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.

Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.

Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.

Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.

Gelelokket:
Smelt geleen forsiktig om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller den over kaken.

Sett kaken kjølig igjen til geleen er stiv. Det tar ca. 1 time.

Ved servering:
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og gjerne et par mynteblader.

Saftige kaker med kremost

Tips: I denne oppskriften er det brukt jordbærgelé, men det er selvfølgelig fullt mulig å bruke en annen gelé. Hva med å lage en blå kake med blåbærgelé og blåbærpynt?

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen