Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
Bunn:
Knus kjeksen, gjerne i en food processor.
Tilsett smeltet smør og kjør til du får en jevn masse.
Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
Fyll:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.
Gelelokket:
Smelt geleen forsiktig om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller den over kaken.
Sett kaken kjølig igjen til geleen er stiv. Det tar ca. 1 time.
Ved servering:
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og gjerne et par mynteblader.
Tips: I denne oppskriften er det brukt jordbærgelé, men det er selvfølgelig fullt mulig å bruke en annen gelé. Hva med å lage en blå kake med blåbærgelé og blåbærpynt?
Saftige kaker med kremost
Her finner du mange oppskrifter på forskjellige ostekaker
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev