Dagens rett

Ostepai med bacon

Midt i uka trykker vi ut en pai. Ikke noe hokus pokus, og egentlig en rett som det egentlig er relativt raskt å snekre sammen. Drikke tilbehør i dag er vann, med eller uten bobler. Det du foretrekker er det du velger. Oppskrifter til friske salater finner du i vår kokebok.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ostepai med bacon

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:
150 g bacon i biter
250 g revet ost, f. eks jarlsberg
4 egg
2½ dl matfløte
2 ss gressløk, finklippet

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter for bunnen.
I stekeovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter for hele paien.

Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt ca. 30 minutter. Trykk deigen så ut i en smurt paiform. Stek bunnen.

Sprøstek baconbitene. Bland egg, fløte, gressløk og pepper. Dryss osten i paubunnen og hell eggeblandingen over. Dryss bacon på toppen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet. Server paien lunken med en frisk salat ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen