Overrask med denne saftige eplekaken

Vi feirer den norske eplehøsten med en amerikanskinspirert kakeoppskrift.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det er thanksgiving i dag, og de fleste nordmenn gir blaffen i det. Men å være takknemlige for norske epler, det bør vi være. For norske epler smaker aldeles fortreffelig som de er, samtidig som de er den beste ingrediens i en eplekake.

Slik velger du epler til eplekake

Eplekake er noe alle liker, og vi har et stort og godt utvalg av oppskrifter på nettopp denne «nasjonalkaken».

Prøv en av våre andre eplekakeoppskrifter

TIPS: Kardemomme er et krydder som er spennende sammen med epler og som kan erstatte kanel i denne oppskriften. Se flere nyttige kokketips

Amerikansk eplekake med kremostglasur

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn:
125 g meierismør
2 dl sukker
2 ts malt kanel
3 egg
2 epler
3 dl hvetemel
1½ ts bakepulver

Glasur:
500 g kremost naturell
1 dl melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
2 epler, deles i båter og dryppes med sitronsaft

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker til det blir lett og luftig.

Rør i kanel og egg - ett av gangen.

Riv eplene grovt og ha det i røren. Tilsett mel og bakepulver og rør godt.

Hell røren i en godt smurt kakeform (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken og ta den ut av formen. Bland sammen ingrediensene til glasuren og ha den på kaken.

Sendt inn av

Foto: Karoline Pettersen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen