Dagens rett

Overrask med denne vårlige og lekre fiskeretten

Med denne oppskriften på steinbit imponerer du i ethvert selskap, og den er langt enklere å lage enn du tror.

Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, selv om den er aldri så «stygg».

Les mer om steinbiten her

Se alle de fristende steinbitoppskriftene

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmørsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

720 g steinbitfilet, skinn og beinfri delt i fire like stykker
Salt og pepper

Mandel- og aspargesterte:
2 små plater butterdeig (kjøpt)
16 grønne asparges
2 ss mandelflak, ristet

Kjørvelsmørsaus:
1 ss finhakket sjalottløk
½ ss smør
1 dl hvitvin
½ dl hvitvinseddik
200 gr usaltet smør
1 ss mandelolje (kan sløyfes)
Salt og pepper
3 ss grovhakket kjørvel

Fremgangsmåte

Mandel- og aspargesterte:
Kjevle ut butterdeigen til halvparten av tykkelsen. Del hver plate i to, og legg på et bakebrett kledd med bakepapir.

Legg et ark bakepapir over og legg et bakebrett oppå butterdeigsplatene slik at de kommer i press. Bakes i press på 170 grader i ca 10 minutter til lett gyldne.

Rens aspargesen og gi den et raskt oppkok i godt saltet vann til såvidt mør.

Skjær til aspargesen så den passer på butterdeigsplatene. Dryss over mandelflak.

Kjørvelsmørsaus:
Fres sjalottløken i smør over middels varme til den er blank , men ikke har tatt farge.

Ha i vin og eddik og kok opp og la koke i et par minutter. Tilsett fløten og kok inn til 1/3.

Rør inn kaldt smør litt og litt over meget svak varme (skal ikke koke!). Smak til med salt, pepper og mandelolje.

Rett før servering has grov reven kjørvel i sausen.

Steinbiten:
Krydre steinbitfiletene med salt og pepper og grill fisken i en grillpanne på alle fire sidene, til ferdig, ca 7-8 min til sammen (på alle sidene).

Server steinbiten med aspargesterten og kjørvelsmørsausen og gjerne nypoteter ved siden av.

Tips: Du kan selvfølgelig grille steinbiten på grillen også, men bruk da gjerne en fiskerist eller rengjør og smør grillristen godt før du begynner å grille. Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som kveite eller breiflabb til denne retten.

Lekre retter med steinbit

Fisk på grillen

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen