Overskudd for Mack

Mack-konsernet fikk et samlet overskudd etter skatt på 41,7 millioner kroner i 2007, mot 21,1 millioner året før.
Redaksjonen
11 Juni 2008 - 18:00

Men det er salg av eiendom som drar opp tallene. Eiendom og anlegg i datterselskapet Trio Bryggeri AS er nemlig solgt.
 
- Gevinst på salg av Trio-eiendommen i Skien er hovedårsaken til resultatforbedringen i fjor, sier styreleder Kaare Frydenberg i Ludwig Mack AS til Nordlys.
 
Konsernets omsetning, eksklusive øl- og mineralvannsavgifter, økte fra 314,7 millioner kroner i 2006 til 375,6 millioner i 2007.
 
Egenkapitalen styrket
Betydelig prisvekst på råvarer, frakt og lønninger lot seg ikke kompensere i 2007. I tillegg har produksjon for andre drikkevareaktører hatt både lavere marginer og volum enn tidligere.
 
Sammen bidro disse eksterne forholdene til at datterselskapet Macks Ølbryggeri AS fikk et underskudd fra driften på -12,7 millioner kroner i 2007, mot et positivt driftsresultat på 8,8 millioner i 2006.
 
Ikke fornøyd
- Vi er selvsagt ikke fornøyd med resultatet fra 2007. Vi så tendensen allerede i fjor sommer, og har siden da jobbet med å forbedre dette. Resultatene så langt i år er betydelig bedre enn på samme tid i fjor. Avtalene for leieproduksjon er reforhandlet, vi har gjennomført driftsomlegginger i produksjon, salg og distribusjon, og salgsinnsatsen på øl og mineralvann gir resultater, sier admininstrerende direktør Harald Bredrup i Mack.
 
Netto omsetning uten avgifter for 2007 var 305,8 millioner kroner i 2007, en nedgang på 0,6 millioner kroner.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her