Dagens rett

Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis

Spennende fisk står på denne lørdagens meny. I dag har vi tatt tak i ishavsrøye - en lekker fisk som oftere grad fortjener å bli benyttet. Du får også muligheten til å lage saus og annet tilbehør fra grunnen av. Vinen derimot er heldigvis ferdiglaget og kommer fra Tyskland.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis

Antall porsjoner

4

Ingredienser

750 g filet av Ishavsrøye - uten ben
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
2 ss olje til pensling av brett

Dijonhollandaise:
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
4 ts dijonsennep
100 usaltet smør - smeltet
½ ts salt
kvernet sort pepper

Balsamicosirup:
½ dl balsamicoeddik
½ dl rødvin
½ dl sukker

Sesamsukkererter:
300 g sukkererter
2 ss olivenolje
4 ss sesamfrø - ristet
½ ts salt
kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Legg filetene med skinnsiden ned og dryss over salt og pepper.
 
Rull filetene sammen fra hode mot hale og legg dem på et penslet stekebrett.
 
Bakes i forvarmet ovn ved 180 grader i ca 5 minutter.

Dijonhollandaise:
Smelt smør og hold det ved middels høy temperatur.

Pisk eggplommer, sitron og dijonsennep skummende over et vannbad.

Spe så forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Fortsett til alt smøret er pisket inn.
 
Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Balsamicosirup:
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme, slik at det blir ca 1 dl sirup.

Sesamsukkererter:
Forvell sukkerertene raskt i godt saltet vann. Fres dem så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland i de ristede sesamfrøene.
 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen