Dagens rett

Ovnsbakt kalvebryst

Vi trår til med en riktig tradisjonsrik delikatesse denne søndagen - saftig og velsmakende kalvebryst.

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er en ypperlig måte å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig. Prøv denne delikate oppskriften i helgen!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt kalvebryst

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg kalvebryst med ben
400 g karbonadedeig av kalv
3 ss smør
20 soltørkede tomater
1 ss finhakket frisk rosmarin
1 sitron
2 ts salt
1 ts pepper
1 boks hermetiske tomater
2 laurbærblad
2 ss frisk timian
2 gulrot
1 skive knollselleri (sellerirot)
2 løk
1 hel hvitløk i uskrelte fedd
150 g hvite bønner
3 dl hvitvin
1 ts buljongpulver eller kalvefond
5 dl vann

Fremgangsmåte

Legg hvite bønner i bløt over natten.

Løsne kjøttet fra beinet 2-3 cm innover. Lag en lomme på oversiden av beina mot kjøttsiden.

Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og revet sitronskall. Gni brystet inn med salt og pepper.

Brun brystet i en stor panne. Tilsett hermetiske tomater, knust laurbærblad, finhakket timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele båter hvitløk og hvite bønner. Tilsett kalvefond/kraft og hvitvin. Kok opp.

Ha alt over i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 °C ca. 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering.

Ovnsbakt kalvebryst kan servers med olivenbrød til, eller kokte poteter, de ovnsstekte grønnskaene og kraften fra kjøttet.
 
Tips: Langtidssteking av kjøtt på lav varme er en flott måte å holde kjøttet saftig på, og du vil også oppleve at stykningsdeler som du tidligere kun ville ha brukt i gryteretter blir utrolig møre ved denne tilberedningen.
 
Bruk et steketermometer når du steker kjøttet og du vil få et perfekt resultat. Husk å la steken hvile i minst 15 - 20 minutter under aluminiumsfoilie før du skjærer i kjøttet.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen