Dagens rett

Ovnsbakt kveite med risotto

Denne smakfulle oppskriften på kritthvit kveite gjør lørdagsmiddagen helt spesiell.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og ben
1 l vann
100 g salt
 
3 tomater
Risotto:
300 g risottoris/rundkornet ris
150 g (3-4) sjalottløk, hakket
1 ss olivenolje
3 dl hvitvin
7 dl kokende kyllingkraft (vann + terning)
100 g smør
Salt og pepper
 
Ristede skorsonerrøtter:
4 skorsonerrøtter
lettsaltet vann
olje

Fremgangsmåte

Del fisken i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 8 min.

Risotto:
Fres sjalottløk i olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett ris og rør om så riskornene blir blanke av olje.

Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.

Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.

Skorsonerrøttene:
Skrell røttene og legg dem etter hvert i kaldt vann så de ikke blir mørke. Del dem i passe stykker og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.

Anretning:
Snitt et lite kryss i bunnen av tomatene og bak dem ved 200 grader i ca 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du flår dem, deler dem i båter og tar ut innmaten.

Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt.

Legg opp fisken på varme tallerkner med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.

Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsaker som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot som et godt alternativ.

Lekre kveiteretter finner du her

Les mer om kveita her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen