Dagens rett

Ovnsbakt kveite med sherry og grønnsaker

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveiten er en av de virkelig store delikatessene vi kan fråtse i.

Se flere deilige retter med kveite her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt norsk kveite med sherry og grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 kg kveite, med skinn og bein

Semitørkede tomater:
4 små tomater (plommetomater eller dobbelt mengde cherrotomater)
salt, sukker og pepper
4 skiver bacon eller pancetta i biter
4 ss olivenolje
8 rattepoteter, kokt i saltet vann
Salt og pepper
8 asparges
8 steinsopp i skiver
4 småløk, i båter
1 kvist timian
3 ss smør
2 fedd hvitløk, knust
½ dl tørr hvitvin
1 dl kalvekraft
2 ss sherryeddik

Fremgangsmåte

Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.

Semitørkede tomater:
Del tomatene i båter eller i to dersom du bruker cherrytomater. Ved tomatene i litt salt, sukker og pepper og ha de utover et ildfast fat.

Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.

Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.

Fisken:
Skyll kveita godt og tørk den av med papir. Krydre kveita godt med salt og pepper og stek den i litt olje i en steke panne på middels høy varme på begge sider til den blir gyllen.

Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Tilsett potetene, grønnsakene, timian og smør. Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.

Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen. Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.

Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dryss baconbitene over kveita ved servering.

Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007

Flere retter med kveite

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen