Dagens rett

Ovnsbakt kylling med pesto

Med hel kylling kan du lage et skikkelig festmåltid, og det er enklere enn du tror, bare prøv denne oppskriften selv.

Kylling er fantastisk, for du kan variere det nesten uendelig, og alle deler kan brukes.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt utbrettet kylling med pesto

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 hel fersk kylling (ca. 1500 g)

Pesto:
2 potter frisk basilikum
5 ss pinjekjerner
2 fedd hvitløk
100 g revet parmesan
ca. 1 dl extra vergin olivenolje
salt og kvernet pepper

Les mer om pesto her

Fremgangsmåte

Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.

Bland pestoen i en foodprosessor.

Løsne forsiktig skinnet fra kjøttet på hele kyllingbrystet samt på lårene og fyll lommen med pesto.

Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper.

Stek kyllingen i stekeovnen ved 180 grader i 50-60 minutter. Pensle kyllingen et par ganger under steking med stekesjyen som har dannet seg i formen.

Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften som renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.

Server kyllingen med poteter og lettkokte aspargesbønner, gulrøtter og vårløk.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen