Dagens rett

Ovnsbakt ribbe

Her får du en deilig ribbe med nye, spennende smaker - prøv den du også.

Ribbe hører jula til, og hvorfor ikke spice den opp litt med nye spennende smaker og krydder?
 
Tradisjonen tro kan du også ringe Ribbetelefonen på 820 30 200 for å få gode tips til hvordan du skal få den lekreste ribba til jul. Ribbetelefonen er åpen lille julaften og julaften mellom klokken 09 - 17.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt ribbe

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 kg ribbe
3 ts salt
2 ts pepper
6 soltørkede tomater
1 gulrot i biter
½ knollselleri (sellerirot) i biter
2 sjalottløk i båter
1 fedd hakket hvitløk
6 blad frisk basilikum
5 dl oksekraft eller buljong
1 lime saft og skall

Fremgangsmåte

Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.

Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.

Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står ¾ oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over.

Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 grader i minst 45 minutter.

Ta av folien og stek videre på 175 grader i ca. 1½ time. til svoren er gyllen og sprø.

Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.

Flere lekre oppskrifter på ribbe

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen