Dagens rett

Ovnsbakt ribbe

Her får du en deilig ribbe med nye, spennende smaker - prøv den du også.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt ribbe

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 kg ribbe
3 ts salt
2 ts pepper
6 soltørkede tomater
1 gulrot i biter
½ knollselleri (sellerirot) i biter
2 sjalottløk i båter
1 fedd hakket hvitløk
6 blad frisk basilikum
5 dl oksekraft eller buljong
1 lime saft og skall

Fremgangsmåte

Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.

Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.

Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står ¾ oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over.

Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 grader i minst 45 minutter.

Ta av folien og stek videre på 175 grader i ca. 1½ time. til svoren er gyllen og sprø.

Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.

Flere lekre oppskrifter på ribbe

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen