Dagens rett

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

I dag går finalen i NM for amatørkokk av stabelen med sei som hovedingrediens. Ta turen ned på Aker Brygge dersom du er i nærheten. Her får du en deilig rett med nettopp sei.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
Les mer om NM for amatørkokk 2006 som har finale 18. august.
 

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skinn og beinfri seifilet
1 dl olivenolje
2 rød løk i ca 1 cm tykke skiver
1 rød paprika i skiver på langs
1 gul paprika i skiver på langs
1 finhakket hvitløksbåt
6 tomater i ca 1 cm strimler, uten skinn og kjerner
3 ss hakket frisk persille
saft av 1 sitron
3 ss finstrimlet frisk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Dryss salt og pepper på fisken og sett den til side.

Varm olivenolje, ha i løken og surr til den er myk. Ha i paprika og stek ca 5 minutter. Ha i hvitløk og tomater og surr under lokk ca 5 minutter. Rør inn persille og basilikum og smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med olje og legg den i en ildfast form. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter eller til den er ferdig.
Drypp presset sitronsaft over og server med grønnsaksausen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen