Dagens rett

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Fortsatt frisk som en fisk? Julebordsesongen er allerede i gang, og riskikoen for at det blir en del fete måltider i tiden fremover er betydelig. Da vil kanskje et fiskemåltid, med noe hvitt i glasset, være med på å friske deg litt opp igjen?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skinn og beinfri seifilet
1 dl olivenolje
2 rød løk i ca 1 cm tykke skiver
1 rød paprika i skiver på langs
1 gul paprika i skiver på langs
1 finhakket hvitløksbåt
6 tomater i ca 1 cm strimler, uten skinn og kjerner
3 ss hakket frisk persille
saft av 1 sitron
3 ss finstrimlet frisk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Dryss salt og pepper på fisken og sett den til side.

Varm olivenolje, ha i løken og surr til den er myk. Ha i paprika og stek ca 5 minutter. Ha i hvitløk og tomater og surr under lokk ca 5 minutter. Rør inn persille og basilikum og smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med olje og legg den i en ildfast form. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter eller til den er ferdig.
Drypp presset sitronsaft over og server med grønnsaksausen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen