Dagens rett

Ovnsbakt seifilét med persille og gressløk

Sei kan utvilsomt benyttes i mange retter, men som filet er den uovertruffen. Når den i tillegg blir ovnsbakt - ja da er alt bare velstand. Helgemiddagen er herved reddet. Husk endelig å kjøle ned vinen.

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g seifilét
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olivenolje
Topping:
100 g ferskt hvitt brød uten skorpe
2 ss gressløk
2 ss persille
½ dl olivenolje
Tomatsaus:
3 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
100 g løk
250 g grovhakkede hermetiske tomater
100 g grønn squash
100 g rød paprika
1 dl svarte oliven uten stein
2 ss persille
salt
pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

Lag tomatsausen:
Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.

Sendt inn av

Foto: wando studios inc

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen