På søndag er det morsdag. Bak en av disse fristende kakene

Kake hører med når mor skal feires nå på søndag, og her finner du de beste oppskriftene.

Kommende søndag hedres alle mødre med morsdag, og en skikkelig god kake hører selvsagt med.

Overrask gjerne med frokost på sengen, en god kopp kaffe eller te, roser, og presanger fra barna.

Nedenfor finner du en rekke gode oppskrifter, eller dersom du leter etter en spesiell kake eller dessert som faller ekstra godt i smak kan du søke i vår rikholdige kokebok .

Vannbakkelskrans

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

125 g smør
2 ½ dl vann
2 ½ dl hvetemel
4 egg
Fyll:
 4 dl kremfløte
1 boks mascarponeost
2 eggeplommer
4 ss melis
Frukt og bær til pynt

Fremgangsmåte

Kok opp vann og smør, og ha i alt melet. Rør sammen. Avkjøl røren litt.

Pisk ett egg om gangen og tilsett litt etter litt. Ha i så mange egg at røren holder fasongen.

Ha røren i en sprøytepose, og lag en ring på stekeplate kledd med bakepapir. Stekes ved 200 grader i ca. 25 min.

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Pisk fløten til en stiv krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.

Del kransen i to horisontalt og fyll den. Dryss melis på toppen. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Se på en av de andre oppskriftene på vannbakkels

Eksklusiv eplekake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

170 g skåldede mandler

1½ kg syrlige epler
saft av en sitron
6 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
85 g sukker
140 g smør
85 g sukker
6 eggeplommer
4 ss sukker
50 g Rosiner
2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.

Skru ned varmen i ovnen til 165° C.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.

Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.

Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.

Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.

Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.

Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.

Skjær så marengsen forsiktig inn massen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.

Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.

Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.

Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.

Fordel resten av røren jevnt over eplene.

Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.

Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eller hva med en av disse eplekakene?

Osteiskake med jordbær

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

4 og en halv time

Ingredienser

½ pakke digestive kjeks
100 g smør (usaltet)
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1½ dl sukker
1 beger kremost naturell
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy

Bringebærsaus

Fremgangsmåte

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.

Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:

Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.

Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.

Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Vi har mange andre lettlagete ostekaker

Den store norske bløtkaken

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Sukkerbrød:
6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
 
Fyll:
1 dl blåbær, lettsukrede
1 dl bringebær, lettsukrede
4 dl kremfløte
1 ss sukker
 
Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss sukker
5-6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
2-3 dl friske eller løsfryste blåbær
 
Langpanneform, 25 x 35 cm
I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt med en slikkepott.

Legg bakepapir i bunnen av en langpanne på 25x35 cm, hell i røren og stek på 175 grader i ca 30 minutter. Ta ut kaken og avkjøl på rist, del den avkjølte kakebunnen i tre lag.

Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp fløten til fyllet med sukker til luftig krem. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.

Legg på neste lag og fordel lettsukrete bringebær eller jordbær jevnt over dette. Dekk bærene med krem.

Legg på toppen, visp resten av fløten og dekk hele kaken med krem. Pynt kaken med friske eller løsfryste bær like før servering.

Her finner du flere fristende kaker

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere fristende bløtkaker kan du se her

Sjokoladefondant

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

50 g mørk sjokolade
50 g meierismør
2 egg
½ dl sukker
½ dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.
 
Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
 
Smør 4-5 porsjonsformer med smør og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek de i ca 7 minutter på 180 grader nederst i ovnen.
 
La de få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med bær og lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut.
 
Vispet lett dessertfløte eller iskrem smaker utrolig godt til en slik fondant.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere lekre sjokoladekaker finner du her

Forsiden akkurat nå

Til toppen