Påfyll til påskekjøkkenet

Kokebøkene bør ha en like selvfølgelig plass i påskebagasjen som krimen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2006 - 11:13

Det er ingen grunn til å mistenke den legendariske fransk-britiske kokken Michel Roux for å spekulere i den økte interessen for egg før påske da han ga ut sin kokebok eggs for et år siden. Hans intensjon var å demonstrere hvilken fantastisk råvare egget er. Den norske utgaven Egg kommer imidlertid ut i perfekt timing til påske, men har selvsagt en langt større potensial enn å stables inn i hyttas kokebokavdeling.

For på samme måte som Roux' bok om Sauser som burde være obligatorisk eie for en hver hobbykokk (kommer snart i nytt opplag), gir Egg en grundig innføring i råvarens bruksområder og tilberedningsmetoder. Og ikke bare klassiske sådanne. Her er inspirasjon fra alle verdenshjørner, både i salte og søte varianter.
Kroner 339. Cappelen.
 

En annen britisk superkokk, Gordon Ramsay, gjør seg også fortjent til å være med til fjells. Ikke bare på grunn av at tittelen på hans siste bok på norsk, Gjør det enkelt, passer omstendighetene. Men også fordi den gir tips til hvordan du kan lage god mat svært enkelt. Få ingredienser, gode råvarer og en kjærlig kokkehånd er ikke bare det som trengs på ferie men også i hverdagen. Ta derfor også denne kokeboken med hjem igjen, for den er full av inspirasjon for den deilig tiden vi har i vente. Kroner 349. Gyldendal.
 

Er bokhylla på hytta skremmende tom for kokebøker, kan det lønne seg å fylle på med et helt bibliotek. Serien Velsmakende... koster bare kroner 99 pr bok og omfatter fem titler som .... italiensk, partymat, sommermat, kaker og brød og vegetarisk. Og som inneholder stort sett svært enkle oppskrifter med begrenset antall ingredienser. Selvsagt er det en og annen ingrediens som ikke er tilgjengelig i fersk form i påskefjellets matbutikker, men det er lov å bruke frosne eller hermetiske alternativer når det er påkrevet.
Kroner 99 pr. bok. Gyldendal
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her