Pai er alltid en innertier

Det gjelder også om du har dårlig tid, for de fleste butikker har fersk paideig i hyllene.

Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige og selvsagt lages helt uten kjøtt. Eller med den ostetypen du har i kjøleskapet. Pai er ellers en glimrende måte å bli kvitt osteskalker på. 

Se våre andre oppskrifter på pai

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Melk.no

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paideig
100 g
2 ss
eller 1 pk ferdig fersk paideig
Fyll
3 stk
0.5 ts
2.5 dl
cheddarost
Pynt

Fremgangsmåte

Paideig:
Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200°C i 15 minutter.

Du kan også benytte ferdiglaget fersk paideig.

Fyll:
Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater i paiskallet.

 

La det stå i ovnen i 225 °C i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen. Legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen