Pai er alltid en innertier

Det gjelder også om du har dårlig tid, for de fleste butikker har fersk paideig i hyllene.

Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige og selvsagt lages helt uten kjøtt. Eller med den ostetypen du har i kjøleskapet. Pai er ellers en glimrende måte å bli kvitt osteskalker på. 

Se våre andre oppskrifter på pai

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Melk.no

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paideig:
100 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
eller 1 pk ferdig fersk paideig 

Fyll:
3 egg
3 dl matfløte
½ ts salt
1 ts frisk timian
2 ½ dl cheddarost
1 dl parmesan
4 stk soltørkede tomater
1 ss pinjekjerner

 

Pynt:
6 svarte oliven
100 g parmaskinke
6 stk rød cherrytomat
6 stilk frisk timian

 

Fremgangsmåte

Paideig:
Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200°C i 15 minutter.

Du kan også benytte ferdiglaget fersk paideig.

Fyll:
Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater i paiskallet.

 

La det stå i ovnen i 225 °C i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen. Legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen