Dagens rett

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på.

Eller hvorfor ikke lage en skikkelig stor pai som du kan ha til både middag og lunsj dagen etter? Pai er dessuten perfekt for koldtbordet eller sommerfesten.

Se alle de deilige paioppskriftene her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skinke- og løkpai

Antall porsjoner

6 - 8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Paideig:
500 g hvetemel
1 ts salt
375 g margarin
2 ss iskaldt vann
Paifyll:
200 g smårettskinke
15 sjalottløk
½ purre
2 ss margarin eller olje til steking
6 store egg
3 dl fløtemelk
2 dl revet hvitost
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt muskat

Fremgangsmåte

Start med å lage paibunnen. Ha saltet i hvetemelet og bland godt. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.

Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Kle paiskallet med bakepapir og ha i tørre erter eller ris slik at veggene på paien ikke faller sammen under forstekingen.

Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet og tøm ut de tørre ertene.

Paifyllet:
Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger.

Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.

Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over. Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.

Paien kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.

Flere gode paier finner du her

Tips: Her kan du gjerne bruke en ferdig paideg, og paien passer også perfekt i matpakka eller til koldtbordet.

Knasende sprø salater finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen