Dagens rett

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

La en varm pai bli avløser for pizza, taco og andre raske middager. Morsomt blir det også med løken plassert som på bildet. En rett av dette smakskaliber fortjener også en vin som matcher. Dagens anbefalte chilener er rød og basert på druen merlot. Rik, kraftfull men samtidig myk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dl hvetemel
¼ ts salt
100 g smør
3 ss vann
400 g kjøttdeig /karbondedeig
1 finhakket løk
1 bunt vårløk
1 båt hvitløk
2 ss smør /margarin
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts tørket basilikum
12 småløk /stjerneløk
2 dl melk
2 egg
2 ss revet ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør/margarin med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet.

Rens og finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og urter.

Hvis du lar stjerneløken ligge i litt varmt vann før du renser den, blir skallet enklere å fjerne.

Trykk deigen ut i en smurt paiform og la deigen henge litt utenfor kanten for å unngå at den krymper under steking. Prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen på 200° C i ca. 10 minutter.

Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.

Stek paien på nederste rille til eggeblandingen har stivnet ogpaien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.

Tips: for en magrere paideig kan du godt bruke kesam eller cottagecheese isteden for smør/ margarin.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen