Dagens rett

Pai med løk, timian og chevre

Pai kan være så mangt. Som alt i fra grønnsaksform til dagens forslag, der chevre - eller geitost om du vil, står sentralt i oppskriften. Med butterdeig som omslag blir resultatet bare smaskens. En ny frisk sauvignon fra Burgund følger retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pai med løk, timian og chevre

Antall porsjoner

8

Ingredienser

40 g smør
500 g finhakket løk
2 knuste hvitløkfedd
1 ss finhakket frisk timian
350 g ferdig butterdeig, tint
200 g hvit geitemelkost, f.eks chevre
havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

Smelt smør over lav varme og stek løk, hvitløk og timian i 20-25 minutter til alt er mørt og gyllent. Avkjøl. Legg deigen på en melet flate og kjevle et rektangel på 20 x 40 cm, beskjær kantene. Skjær rektangelet i to på langs og fire på tvers, så du får åtte biter à ca 10 x 10 cm.
Fordel løkblandingen utover deigen, men etterlat en smal kant ytterst. Skjær osten i 8 skiver og dander dem i midten av hver firkant. Legg paiene på en bakeplate og stek i forvarmet ovn (220 grader) i 12-15 minutter, til de er hevet og osten er gyllen. Avkjøl litt og server lunkne.

Når løk stekes i smør lukter det bare himmelsk! Denne enkle løkpaien med kremaktig geitemelkost smaker best varm, men er også deilig som kald.

Server med salat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere salatoppskrifter

Flere pizza- og pairetter fra Apéritifs Kokebok

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen