Dagens rett

Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat

Et smakfullt fiskemåltid denne søndagen. Ishavsrøye er i sannhet en delikatesse, og dessuten en råvare en rekke flotte viner passer som hånd i hanske med. Vi har til dagens oppskrift valgt to representanter fra spanias rikholdige vinproduksjon.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 gr filet av Ishavsrøye, ben og skinnfri
50 gr hvetemel
1 ts salt
1 ts sort pepper
1 egg
100 gr pankomel (asiatisk brødkrumme) eller vanlig brødkrumme
Olje til frityr

Chips:
200 gram skrelte mandelpoteter - gjerne store
1 ts salt
Olje til frityr

Rødbetesalat:
200 gr bakte eller kokte rødbeter - uten skinn og stilkfeste
30 gr kapers
2 ss  majones
2 ss  yoghurt naturell
½ fedd hvitløk - finhakket
½ ts salt
1 ts kvernet sort  pepper

Fremgangsmåte

Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
 
Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
 
Fisken friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.

Chips:
Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
 
Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter.
 
Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.

Rødbetesalat:
Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og haes i en bolle.
 
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen