Dagens rett

Dette har du kanskje ikke prøvd med blåskjellene før?

Blåskjell er hverdagsmums for matelskeren, prøv bare denne oppskriften.

Blåskjell er hverdagsluksus nummer én, og nå i den kalde årstiden smaker de bedre enn noensinne. Denne oppskriften tar deg et steg videre fra den klassiske måten å tilberede skjellen på. Du vil ikke angre.  

Se flere gode oppskrifter med blåskjell her 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Pannestekte blåskjell med sitron og smør

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 blåskjelltallerken (se oppskrift nedenfor)
1 sitron i båter
3 ss mel
2 ss smør
salt og pepper
1 ts frisk, hakket persille
Blåskjelltallerken:
500 g blåskjell, renset
1 dl hvitvin (tørr)
1 dl vann

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann, kontroller at alle er lukket. Friske skjell lukker seg straks de dunkes på skallet. Åpne skjell skal kastes.
 
Legg blåskjellene i en kasserolle, hell over hvitvinen og vannet. Sett den over sterk varme, bring til kokepunktet, kok blåskjellene i noen få minutter til alle har åpnet seg. Rør jevnlig. Hell kokekraften gjennom en sil, ta vare på den til senere bruk.

Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Legg blåskjellene i en stor bolle med masse isbiter i, fyll på med kaldt vann for å kjøle dem ned så hurtig som mulig.

Ta blåskjellene opp av vanet og ta ut skjellmaten, behold skjellene til å servere i.
 
Ta vare på en sitronbåt til pynt og press saften av resten av sitronen, sett til side.
 
Legg blåskjellmusklene i mel, sørg for at alle er jevnt dekket, rist av alt overskudd. Brun smøret lysebrunt over middels varme i en stekepanne, tilsett musklene og stek de i 2-3 minutter til de er gyldenbrune. Legg musklene tilbake i skjellene.
 
Sitronjuice, krydder og persille tilsettes smøret i pannen, røres sammen, og helles over skjellene. Server umiddelbart, med sitronbåter og brød ved siden av.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen