Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Det gjelder også om du er på hytta denne helgen. Lammefrikasse lager seg stort sett selv, mens du nyter søndagen på foretrukken måte. Bare prøv denne oppskriften.

Andre lammeoppskrifter har vi selvsagt også

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammefrikasse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ½ kg grytekjøtt av lam
6 dl vann
1 ts salt
1 pakke frossen grønnsaksblanding
1 dl vann
2 ss hvetemel
2 ts sitronsaft
3 ss crème fraîche
¼ ts malt hvit pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.

Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.

Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.

Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.

Serveres med kokte poteter.
 
 
Tips:
Du kan selvsagt bruke ferske grønnsaker som gulrøtter, sellerirot, broccoli eller det du liker best.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen