Dagens rett

Pasta i grønn saus

En herlig rett med pasta som basis er hva vi starter opp den nye uken med. Litt sjømat gjør balansen fortreffelig, og retten som sådan er svært enkel å tilberede. En rimelig og velsmakende hvitvin fra Syd-Frankrike følger smaken på en utmerket måte, og varer kanskje langt inn i kveldskosen?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pasta i grønn saus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g båndpasta
ca. 200 g rensede reker og/eller krepsehaler

Saus:
100 g meierismør
3 dl crème fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss revet ost
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Sausen:
Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Bland nykokt pasta i sausen og vend forsiktig inn reker og/eller krepsehaler. Pynt ev med noen friske basilikumblader.

Tips: Crème fraîche egner seg ofte bedre i varme retter enn rømme og tåler også bedre koking.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere pastaretter fra Apéritifs kokebok

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen