Dagens rett

Pasta med fersk og røkt laks

Pasta og laks passer svært godt sammen. I denne retten blander vi imidlertid både fersk og røykt laks og velger oss en frisk vin fra Østerrike. Og er det noe østerrikerne kan lage så er det hvitvin - med passe karakter av syre og mineraler.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pasta med fersk og røkt laks

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g små, skinn og benfri ferske laksebiter
Skallet av 1 sitron
3 dl matfløte
1-½ ss lys maisennajevner
4 porsjoner pasta
1 purre eller 2 vårløk
salt og pepper
100 g røkelaks i tynne strimler

Fremgangsmåte

Skjær Det gule av sitronskallet i strimler og kok det i fløten. La det hele småkoke litt og jevn fløten med maisennajevner.

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Skjær purre i ringer og ha dem med i kokevannet de siste minuttene. Hell av vannet og la pasta og purre være igjen i kjelen. Bland inn rå laksebiter, dryss litt salt og pepper over og sett på lokket. La det hele trekke et par minutter på svak varme til de små laksebitene er ferdige.

Hell over fløtesausen. Fordel det hele på dype varme tallerkener og pynt med røkelaks og gressløk.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen