Dagens rett

Pasta med frisk tomatsaus

Pasta med tomatsaus er bankers, og med hjemmelagede kjøttboller - kan det egentlig bli bedre? Joda, med en italiensk rødvin til er det fullendt!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

250 g penne
1 ss olivenolje
½ finhakket løk
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
½ boks hermetiske tomater - hakkede
4 tomat
3 ss tomatpuré
salt og nykvernet pepper
½ pakke karse

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
½ finhakket løk
½ dl melk
2 ss griljermel
½ krm malt muskat
½ krm malt spisskumen
¼ pakke karse
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle.

Rør karbonadedeigen seig med salt. Bland karbonaden, løk og alle krydderne i melkeblandingen.

Form til kjøttboller og stek dem gyldne i panne.

Kok pasta som angitt på pakken.

Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen noen minutter.

Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre videre i 3-5 minutter.

Smakes til med salt og pepper.

La pastaen renne av i et dørslag og hell den i en form.

Hell over sausen og fordel kjøttbollene på toppen. Gi det hele et godt dryss av karse.

Her finner du alt om pasta

Tips: Server med en frisk grønn salat og gjerne grissini.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen