Dagens rett

Pasta med laks og reker

Ikke vær redd for å bruke sjømat i pastaen, prøv bare dagens delikate oppskrift.

Pasta er en favoritt for både store og små, ikke minst fordi det er raskt å lage og fordi det finnes så mange forskjellige måter du kan variere herligheten på.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Pasta med laks og reker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

150 g reker uten skall
400 g skinn og beinfri laksefilet i terninger
 
400 g grovhakkede hermetiske tomater
200 g mascarpone (italiensk ost)
½ ss sukker
2 ss Noilly Prat vermouth eller tørr hvitvin
1 ss frisk finhakket dill
2 tomater
Salt og pepper
 
400 g tagliatelle

Fremgangsmåte

Sil væsken fra de hermetiske tomatene.

Ha mascarpone-osten i en kjele og la den smelte ved svak varme. Tilsett de avsilte tomatene, sukkeret og vinen.

Bland godt og la det hele surre ved svak varme i 3 minutter. Tilsett laksen.

Fjern kjernene i de friske tomatene og del kjøttet i terninger.

Ta pannen vekk fra varmen og tilsett tomatterningene og dillen. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og bland pastaen med sausen.

Bland inn rekene og server straks.

Sendt inn av

Foto: NSEC/EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen