Dagens rett

Pasta med meksikansk rekesaus

En god og varmende pastarett bør vel friste når vi igjen venter på at den varme førsommeren skal komme tilbake. Regnværet er likevel en nødvendighet for at alt skal gro og den bør også medvirke til fall i strømprisen. Den rimelige og flotte hvitvinen fra Navarra skulle du vel uansett ha råd til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pasta med meksikansk rekesaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

pasta til 4 personer

Saus:
2 løk
1 grønn paprika
200 g sjampinjong
2 ss meierismør
1 ss hvetemel
½ dl chilisaus, mild
1 ts salt
¼ ts kajennepepper
½ dl appelsinjuice, konsentrert
1 dl vann
2 dl kremfløte
300 g reker, rensede

Fremgangsmåte

Hakk løken og strimle paprikaen. Skjær soppen i skiver. Fres løk og sopp i smør, dryss på mel og rør godt. Tilsett paprika, chilisaus, juice, krydder, vann og fløte. Rør godt og la sausen koke 10 minutter. La rekene bli gjennomvarme i sausen.

Server sausen til rykende varm pasta og dryss litt ost på hver porsjon.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen